Orkiszowe tosty z pastą bezjajeczną i warzywami

rokiszowe tosty.JPGSzlaczek wordpress WEGEWEDA

Komu tęskno do wiosny? Mi już bardzo. Nie mogę doczekać się cieplejszych dni, słońca, zieleniących się drzew i śpiewu ptaków. Na szczęście ten piękny czas jest już bliżej, niż dalej. Nastrajam się na te chwile, więc dziś na śniadanie były bardzo wiosenne tosty z pastą z ciecierzycy i szczypiorku z dodatkiem czarnej soli, która nadaje jajecznego posmaku. Do tego warzywne towarzystwo rzodkiewek i pomidorów. Przyciągamy wiosnę!!!!Orkiszowe tosty z pastą bezjajeczną i warzywami 1Szlaczek wordpress WEGEWEDA

Składniki na 2 porcje:

4 kromki chleba orkiszowego
1/2 szklanki gotowanej ciecierzycy
młody szczypiorek
szczypta soli czarnej Kala namak
1 łyżka wegańskiego majonezu
dowolne warzywa, np. rzodkiewki, pomidory

Przygotowanie:

Pastę bezjajeczną zrobisz w kilka minut. Do naczynia blendera wrzuć ugotowaną, odsączoną ciecierzycę, dodaj majonez i czarną sól. Zmiksuj na gładko. Przełóż do miseczki. Posiekaj szczypiorek, dodaj do pasty, wymieszaj. Chleb orkiszowy podgrzej w tosterze, posmaruj pastą, posyp dodatkową porcją szczypiorku, pokrój ulubione wiosenne warzywa i gotowe!Szlaczek 2 wordpress WEGEWEDA

Reklamy

Jedna myśl na temat “Orkiszowe tosty z pastą bezjajeczną i warzywami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s