Faszerowane awokado

awokado2Szlaczek wordpress WEGEWEDA

Awokado w wersji wypas, czyli wypełnione pysznymi, świeżymi warzywami. Ideał! Przy tak podanym awokado dieta RAW mi nie straszna! Taka pozycja w tym sezonie na pewno pojawi się w moim menu nie raz.

awokado1Szlaczek wordpress WEGEWEDA

Składniki:
1 dojrzałe awokado
1 ząbek czosnku
1 pomidor malinowy
garść czarnych oliwek
garść kaparów
4 suszone pomidory
2 łyżki soku z cytryny
garść listków kolendry
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Awokado delikatnie przekrój na pół. Wyjmij pestkę i łyżeczką wydrąż miąższ. Przełóż do miseczki, a skórki awokado odłóż na talerzyk.

2. Miąższ zmiksuj dokładnie blenderem wraz z sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Następnie dodaj pokrojone w paseczki suszone pomidory i oliwki pokrojone w plasterki.

3. Świeżego pomidora pozbaw soku i nasion, pokrój w kostkę. Dodaj do reszty składników wraz z posiekaną kolendrą, solą i pieprzem. Wymieszaj. Farszem napełnij połówki awokado. Podawaj z świeżym pieczywem lub grzankami.Szlaczek 2 wordpress WEGEWEDA

Reklamy

Jedna myśl na temat “Faszerowane awokado

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s