Kokosowy deser z chia i musem mango

deserzchia1Szlaczek wordpress WEGEWEDA

Desery w słoiczkach to bardzo ciekawa alternatywa dla ciastek, ciast, lodów, czy innych słodkości. W dodatku dużo zdrowsza. To także świetny pomysł na pożywne, a jednocześnie lekkie śniadanie.

deserzchia2Szlaczek wordpress WEGEWEDA

Składniki na 2 porcje:
(czas przygotowania: 10 minut + noc w lodówce)
1 puszka mleka kokosowego
1/2 szklanki płatków owsianych
6 łyżek nasion chia
1 duże mango
3 łyżki płynnego słodzidła
świeże owoce do dekoracji: maliny, truskawki, borówki lub inne sezonowe owoce

deserzchia3Szlaczek wordpress WEGEWEDA

Przygotowanie:
Mleko kokosowe wymieszaj ze słodzidłem i nasionami chia. W kielichu blendera zmiksuj obrane i oddzielone od pestki mango. Na dno słoiczków wysyp płatki owsiane, na płatki nałóż 2 łyżki musu z mango. Wlej mleko kokosowe z chia. Na ostatnią warstwę znowu nałóż mango i udekoruj owocami. Gotowe deserki wstaw do lodówki na całą noc, by nasiona chia napęczniały i nabrały żelowej konsystencji. Gotowe!Szlaczek 2 wordpress WEGEWEDA

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s