Zupa pomidorowa, jak u mamy

najlepszeobróbkaSzlaczek wordpress WEGEWEDA

Pomidorówkę pewnie każdy ugotować umie. Nie ma w tym nic nadzwyczaj skomplikowanego. Miałam jednak potrzebę podzielić się z Wami tym przepisem. Na zewnątrz zimno i mokro, a sezon na pomidory trwa. To idealny czas, żeby cieszyć się zupą pomidorową. Może nie wpadłeś jeszcze na ten pomysł, a może po prostu jesteś zmęczony i nie myślisz o gotowaniu. Podsuwam Ci więc ten przepis. Jeśli skorzystałeś z moich wcześniejszych rad dotyczących mrożenia warzywnego wywaru, to zupę tą przygotujesz w 20 minut i cała rodzina będzie zadowolona 🙂

Składniki:
(czas przygotowania 20 min.)
1,5 l warzywnego bulionu z tego przepisu
1 litr przecieru pomidorowego z tego przepisu
do podania: natka pietruszki, mleko kokosowe, makaron nitki lub ryż
I już…

Przygotowanie:
Zagotuj bulion. Wlej przecier pomidorowy. Zagotuj ponownie. Podawaj z kleksem mleka kokosowego, posiekaną natką pietruszki oraz makaronem lub ryżem. Smacznego!Szlaczek 2 wordpress WEGEWEDA

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s