Najłatwiejszy sorbet truskawkowy bez dodatku cukru

dobre2obróbkaSzlaczek wordpress WEGEWEDA

Komu lody? Komu?! Pomysłów na wegańskie lody jest cała masa. Dzisiaj pokażę Wam najprostszy sposób na sorbet z truskawek słodzony bananem, bez zbędnych dodatków i bez cukru. Dzieci kochają lody, ale te dostępne w sklepach to istna tablica Mendelejewa. Jeśli masz w okolicy dobrą lodziarnię, to jesteś szczęściarzem, ale prawda jest taka, że w lodach kupnych zawsze znajdziesz masę cukru i nigdy nie masz pewności, co do składu produktu. Sorbet, który przygotowuję mojej córce to czysty owoc z owocem 🙂 Nie ma więc limitu ilości lodów dziennie 🙂 Ta słodycz to samo zdrowie.  Na pierwsze śniadanie Jagoda zawsze zjada owoce, a teraz latem podaję jej ten sorbet, więc od rana humor dopisuje 🙂 Czyż to nie wspaniała perspektywa dla dziecka? 

dobre4obróbkaSzlaczek wordpress WEGEWEDA

Składniki na ok. 12 foremek z patyczkami:
(czas przygotowania: 10 minut + czas mrożenia)
ok. 500 g świeżych truskawek
2 banany

Przygotowanie:
Truskawki dokładnie umyj, oczyść z szypułek i przełóż do dużej miski. Banany obierz ze skóry, połam na mniejsze kawałki i umieść z truskawkami. Blenderem zmiksuj owoce na gładkie smoothie. Przelej do foremek, umieść patyczki i wsadź do zamrażarki na kilka godzin lub najlepiej na całą noc. Do niewykorzystanej części zmiksowanych owoców dodaj garść zielonych liści, zmiksuj ponownie i wypij! Smacznego śniadania ❤

dobre6obróbkaSzlaczek 2 wordpress WEGEWEDA

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s